/* script Google analytics */

marți, 5 iulie 2011

Grecia 2009 - ( IX ) - Sinteza si concluzii

   In încheierea ciclului de postari referitoare la sejurul nostru din Grecia din 2009, voi încerca o sinteza a principalelor informatii referitoare la aceasta vacanta, apreciata de noi ca fiind deosebit de reusita. Deci, a fost vorba de un sejur de 7 nopti la Platamonas, achizitionat de la agentia Platamonas Bozas Tours. Alegerea s-a bazat pe aprecierile turistilor care fusesera anterior în acel loc si care apreciasera modul special în care sunt tratati vizitatorii la hotelul Niko's Paradise.
  Cred ca am procedat corect pentru o prima descindere în Grecia, alegând partea continentala nordica, fapt ce ne-a permis si câteva excursii frumoase alaturi de atmosfera placuta de pe Riviera Olimpului. Am consemnat impresiile noastre despre principalele momente ale sejurului în mai multe postari, astfel:
 Referitor la bugetul acestei vacante în Grecia, pentru trei persoane, detaliile ar fi urmatoarele:
     - cost bilete prin agentie (cazare cu demipensiune pentru 7 nopti) - 3 x 200 = 600 eur
     - cost transport autocar - 3 x 60 = 180 eur
     - cost excursii optionale - 3 x (25+30+20) =225 eur
     - diverse cheltuieli (masa prânz, cofetarii, chetuieli baruri, suveniruri, etc) ~ 500 eur
  In esenta, suma totala de 1500 eur a fost acoperitoare (desigur ea poate creste daca se introduce si capitolul shoping - oferta de haine de piele/blana fiind atractiva în zona).
  Pentru noi, acest sejur ne-a lasat amintiri deosebite. Recomand cu caldura locatia respectiva din Platamonas - Hotelul Niko's Paradise, în special pentru cei care cauta un loc pentru relaxare, un loc unde sa simta caldura gazdelor si ca sunt cu adevarat oaspeti si nu doar clienti. Pentru toti cei care ajung prima data undeva pe Riviera Olimpului, cred de asemenea ca excursia la Meteora si o croaziera pe mare spre o insula trebuie încercate.
  Am mai spus-o si nu exagerez, ne-am întors din aceasta vacanta mai bogati sufleteste - purtam în noi ceva special de atunci - dragostea de Grecia, nostalgia si dorul pentru niste meleaguri minunate. Odata ce te-a convins, Grecia continua sa te atraga ca un magnet, pentru ca are foarte multe de aratat si de împartasit vizitatorilor. Desi ne-am propus, nu am mai ajuns pe pamântul Eladei din 2009 (am descoperit o alta dragoste - Austria), dar pentru 2012 avem cu siguranta rezervata o perioada de vacanta pentru Grecia, în care intentionam un circuit cu masina, centrat pe Peloponez si alte locuri cu caracter istoric (Atena o pastram pentru un city break) si câteva zile macar - pe o insula.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu